Over Geelonline

Geelonline.be bestaat sinds 1999 en werd destijds opgericht als website voor het IRC-kanaal #Geel op DalNet. (vandaar de naam #Geel Online).  Aanvankelijk waren het vooral de vaste bezoekers van het chatkanaal die meewerkten of nieuwtjes posten.


"Intro"-banner anno 2000.

In de jaren nadien groeide Geelonline.be uit tot een vast discussieforum en fuivenkalender voor de Geelse jeugd (en vaak ver daarbuiten).  Vast item waren daarbij de foto's die elke week genomen werden op fuiven en vele bezoekers aantrokken. (In die tijd waren GSM's doorgaans nog niet uitgerust met camera's).


Artikel over Geelonline uit Het Nieuwsblad van Geel, ergens uit 2001, waarin de reporter probeert uit te leggen wat een CMS is.

De jaren nadien steeg de populariteit en haalde Geelonline.be zo'n 1.000 unieke bezoekers op normale dagen, met pieken tot 3.000 bezoekers.  Met de komst van Facebook en andere sociale media, en door het wat ouder worden van de "crew", daalde de hoeveelheid content die gepost werd, en daarmee ook de bezoekersaantallen.  De site bleef echter nog actief, hetzij op een lager pitje, mede omdat Geelonline nog activiteiten organiseerde, zoals Hold on Tight en GO24.


Affiche Hold on Tight 2006, met de lancering van de 8e versie van Geelonline om middernacht.


GO24 (2008), 24 uur feest, elk uur een ander thema.

Na 2009 werd de website praktisch niet meer geupdate en werd uiteindelijk ook de hosting van de website stopgezet.  In 2014 was er zelfs een periode waarin de domeinnaam Geelonline.be te grabbel lag.  Maar daar is met deze (experimentele) nieuwe Geelonline-website alvast een einde aan gekomen.  Momenteel is de website niets meer dan een kleine speeltuin / blog.  

We zien wel waar we ermee naartoe gaan (dat hebben we altijd al gedaan ;-)).

Wil je daarvan op de hoogte blijven, volg ons dan vooral op onze Facebook-pagina: http://www.facebook.com/geelonline.  Kthxbai!